MTB Muziek Tijdmachine Blog

Ik haalde iedere week het gedrukte exemplaar van de Top 40 bij een platenshop in de benthuizerstraat. Ik maakte toen kennis met Space Oddity van David Bowie en dat was tevens het begin van mijn interesse in muziekinstrumenten, vooral de ongewone klanken die werden gebruikt. Waar later dan ook mijn interesse voor synthesizers vandaan kwam.

Binnenkant vaak gezien bij batterijwissel

1967

Toen de ontwikkelingen opeens vrij snel gingen werd het voor meer mensen mogelijk om een televisie aan te schaffen. Die had nog wel buizen, ik ruik ze nog. Dus als je de tv aanzette moest je een tijdje wachten voordat ie met beeld kwam. En ja inderdaad, zwart wit. Kleur stond nog in de kinderschoenen en was niet betaalbaar. behalve in Hillegersberg dan.

Toen de kleurentelevisies enigszins betaalbaar werden stapten veel mensen, die het konden betalen, over naar de kleuren-tv toen er in 1968 het EK voetbal werd gehouden omdat ze dat in kleur wilde zien en omdat er ontzettend veel reclame voor werd gemaakt. Zo kwamen er veel zwart-wit televisies vrij en kwam er ook een bij ons terecht.
Nederland werd in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld. In een groep met Hongarije, Oost-Duitsland en Denemarken kwam het niet verder dan een derde plaats. ItaliĆ«, ook het organiserende, land werd de winnaar.

En toen kwam ie dus toch . . .

Ik was 11 en ging naar de basisschool. We hadden geen TV. We hadden geen Telefoon (en wie wel Telefoon had, dan was het zo een bakelieten-aan-de-muur-Telefoon, nix Mobiel).
We luisterden naar de radio. We luisterden naar Hoorspelen en The Sweet Sixteen, Muzikale Fruitmand en de Arbeidsvitaminen.

1977

Onze eerste TV
1970 Vrije Volk (zwart wit tv)
Bakelieten Telefoon, met Draaischijf (huh?).