Kreeft

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Bron: rubriek.nl

De Kreeft, het vierde teken van de dierenriem, is een emotioneel en gevoelig teken.

De heersende planeet van Kreeft: Maan
Element: Water
Kwaliteit: Hoofd
Geluksdag: Maandag en donderdag
Kleur: Wit
Getallen: 2, 3, 15, 20
Gaat het beste samen met: Steenbok en Stier
De Kreeft houdt van: gezellig eten met vrienden, ontspannen op of aan het water, hobby’s thuis, kunst

20 Eigenschappen van de Kreeft

(geboren 21 juni – 22 juli)

1. De Kreeft heeft een sterke intuïtie

De Kreeft kan zich goed inleven in anderen en ze pikken vaak dingen op die aan anderen voorbijgaan. Ze voelen vaak aan als er iets met iemand aan de hand is.

2. Kreeften zijn van nature verlegen

Kreeften zijn van nature verlegen, zeker bij mensen die ze niet goed kennen. Ze hebben gewoon wat extra tijd nodig om te ontdooien voor ze zich op hun gemak voelen.

3. Kreeften houden van ‘thuis’

Kreeften zijn huiselijke types die zich het prettigst voelen als ze thuis zijn. Ze doen daarom vaak hun best om hun huis extra comfortabel en gezellig te maken.

4Kreeften beschermen hun gezin

Het gezin en de familie van de Kreeft komen op de eerste plaats. Ze doen alles om ze te beschermen en het ze naar de zin te maken.

5. Ongelukkige Kreeften trekken zich terug

Als een Kreeft zich ergens druk over maakt dan worden ze vaak stil en praten ze er zo min mogelijk over. Ze hebben dan eerst  tijd nodig om iets voor zichzelf te verwerken voor ze er met anderen over kunnen praten.

6. De Kreeft vergeet niks

Kreeften zijn niet snel boos, maar als je te ver gaat of je trapt de Kreeft op zijn ziel, dan zal de Kreeft dat niet snel vergeten. Misschien wel nooit…

7. Kreeften zijn niet direct

Kreeften hebben er moeite mee om direct te zijn. Dat komt voort uit hun onzekerheid en de angst om afgewezen te worden. Als ze je iets willen vragen of zeggen, benaderen ze je daarom omzichtig of met een omweg om later pas hun punt te maken.

8. Kreeften zijn dromers

kreeften dromers

Ze hebben een grenzeloze fantasie. Ze staan ook altijd open voor nieuwe ideeën en laten zich daardoor graag meeslepen.

9. Kreeften zijn mysterieus

Kreeften zijn vrij gesloten en laten niet het achterste van hun tong zien. Ze houden hun emoties en gedachten graag voor zichzelf. Ze kunnen daardoor voor anderen wel eens een raadsel en dat maakt ze ook weer interessant.

10. De Kreeft is intens en vol passie

Als de Kreeft verliefd is, dan gaat hij of zij er ook helemaal voor. Hun liefde is intens en vol passie. Als een Kreeft verliefd op je is, dan draagt hij of zij je op handen en laat je heel bijzonder voelen.

11. Kreeften kunnen slecht tegen liefdesverdriet

Kreeften zijn gevoelige types en als je hun hart breekt, dan hebben ze het zwaar. Ze kunnen een geliefde maar moeilijk vergeten en hebben moeite hun leven weer op te pakken.

12. Kreeften zijn taaie rakkers

Kreeften staan bekend om hun emotionele aard. Maar dat betekent niet dat ze zwak zijn. Ze zijn taai en veerkrachtig genoeg om tegenslag het hoofd te bieden.

13. Kreeften zijn gulle gevers

Kreeften zijn gul met hun aandacht en attenties. Ze doen het niet omdat het moet, maar omdat ze anderen graag blij maken.

14. De Kreeft heeft behoefte aan affectie

Ze hebben er veel behoefte aan om zich gewenst, geliefd en nodig te voelen. Ze zijn heel teder en sensueel en hebben daarom de affectie van anderen nodig.

15. Kreeften hebben last van stemmingswisselingen

Als Kreeften zich een goede bui hebben dan voelen ze zich prima. Voelen ze zich down, dan kunnen zo flink in de put zitten. Kreeften zijn emotionele types en ze kunnen soms overweldigd worden door hun eigen gevoelens.

16. Kreeften staan altijd klaar voor hun vrienden

Er zijn maar weinig dingen waar Kreeften meer waarde aan hechten dan aan vriendschappen. Ze kunnen goed luisteren en staan altijd klaar als vrienden een moeilijke tijd doormaken.

17. Kreeften staan open voor alles

Kreeften zijn dromers met een fantasie die geen grenzen kent. Ze staan daarom altijd open voor nieuwe ideeën en zien overal kansen en mogelijkheden.

18. Kreeften hangen aan het verleden

Kreeften zijn melancholiek en kunnen mijmeren over vroeger. Ze kunnen zo vastzitten in hun herinneringen dat ze het leven in het heden even vergeten.

19. Kreeften willen diepgaande relaties

Kreeften zijn niet geïnteresseerd in lichte en luchtige romances. Ze hebben behoefte aan intimiteit en een diepe band. Het kan wat langer duren voor ze een geliefde vinden waarbij ze alles vinden wat ze in een serieuze en langdurige relatie zoeken.

20. De Kreeft kan niet tegen veeleisende personen

Kreeften zijn niet moeilijk in de omgang. Maar als je veeleisend bent en de baas wilt spelen dan ben je aan het verkeerde adres. De Kreeft heeft niks met mensen die geen gevoel hebben voor anderen.