Leeuw

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Bron: rubriek.nl

De Leeuw, het vijfde teken van de dierenriem, heeft een groot hart, is gul en moedig

De heersende planeet van Leeuw: Zon
Element: Vuur
Kwaliteit: Vast
Geluksdag: Zondag
Kleur: Goud, geel, oranje
Getallen: 1, 3, 10, 19
Gaat het beste samen met: Waterman en Tweelingen
De Leeuw houdt van: drama en theater, dure spullen, plezier, felle kleuren, bewonderd worden.

20 Eigenschappen van de Leeuw

(geboren 23 juli – 22 augustus)

1. Leeuwen pakken je in met hun charme

Leeuwen doen alles op indruk op je te maken en het zijn mooipraters. Onderschat ook niet hun vermogen om je te overtuigen of over te halen als ze iets van je gedaan willen krijgen.

2. De Leeuw kan brullen

Leeuwen zijn goedig en kunnen veel hebben. Maar maak geen misbruik van hun vriendelijkheid. Als ze je daarop betrappen kunnen ze in woede uitbarsten en je de stuipen op het lijf jagen.

3. Leeuwen hebben gevoel voor drama

De Leeuw heeft er een handje van om al zijn emoties te overdrijven. Boos is niet gewoon boos, het is woedend, verliefd zijn is niet gewoon verliefd zijn, maar hopeloos verloren. Niet voor niks zijn Leeuwen vaak goede toneelspelers.

4. Leeuwen blijven niet hangen in verwijten en negatieve gevoelens

Leeuwen vergeven makkelijk en dragen je niet lang dingen na. Ze vergeven het je liever zo snel mogelijk zodat ze door kunnen met hun leven.

5. Leeuwen zijn loyaal

Als je het vertrouwen van een Leeuw gewonnen hebt, dan blijven ze loyaal aan iemand. Ze zullen dan altijd een plekje voor je in hun hart voor je houden.

6. De Leeuw heeft een groot hart

Leeuwen kunnen zich goed inleven in anderen en hebben veel liefde te geven. Leeuwen zijn hele vriendelijke en gulle wezens die altijd klaar staan om vrienden in nood te helpen en om het de mensen om wie ze geven naar de zin te maken.

7. Op Leeuwen kan je rekenen…

en op Leeuwen kan je bouwen. Ze zijn betrouwbaar en houden zich aan beloften. Als Leeuwen je als hun vriend beschouwen dan zullen ze je steunen door dik en dun.

8. Leeuwen zijn geboren leiders

Sommige mensen kunnen Leeuwen wat bazig vinden Ze nemen vaak als vanzelfsprekend de leiding op zich. Ze doen dat op hun best als ze in het middelpunt van de belangstelling staan.

9. De Leeuw is recht door zee

Net als de Ram zal de Leeuw zal je altijd zeggen waar het op staat. Leeuwen zijn direct en draaien niet om de feiten heen en ze houden van de waarheid. Dat kan ook iets zijn dat je misschien liever niet zou horen, maar het is wel eerlijk.

10. Leeuwen zijn sociaal en maken graag contact met anderen

Leeuwen zijn van nature sociale wezens en kunnen niet zonder de liefde of omgang met anderen. Ze hebben graag interessante conversaties en het zijn vaak de gangmakers van een feestje.

11. Leeuwen hebben af en toe behoefte aan tijd voor zichzelf

Sociaal als ze zijn willen Leeuwen zich wel af en toe even terugtrekken van alle drukte om hun gedachten op een rijtje te zetten. Nooit voor lang, gewoon even de batterij opladen.

12. Leeuwen zien altijd de zon achter de wolken.

Leeuwen zitten niet lang bij de pakken neer als het even tegen zit. Ze zijn echte optimisten en kijken altijd naar de positieve kant van dingen.

13. Leeuwen hebben behoefte aan aandacht en affectie

Leeuwen willen gewaardeerd worden en aandacht krijgen. Bij voorkeur door de juiste persoon. Ze kunnen er niet tegen als ze genegeerd worden.

14. Leeuwen worden uitgedaagd door het onmogelijke

De motivatie van de Leeuw is sterk en als ze hebben besloten dat ze iets willen of iets willen bereiken dan zijn ze daar niet vanaf te krijgen. Ze gaan er 100% voor. Ze lijken soms juist extra uitgedaagd te worden door dingen die onmogelijk lijken.

15. Leeuwen lijken uiterlijk zelfverzekerd en onbewogen

De Leeuw is trots en doet zich daarom zelfverzekerd voor. Innerlijk kunnen ze best onzeker en gevoelig zijn. Ze zullen het ook niet snel laten merken dat ze gekwetst zijn.

16. Leeuwen zijn leuk gezelschap

Leeuwen zijn zelden saai en meestal leuk gezelschap. Ze zijn open, speels en onvoorspelbaar, houden van plezier maken en ze maken je graag aan het lachen.

17. Leeuwen hebben behoefte aan spanning en avontuur

Leeuwen hebben een hekel aan sleur en routine en zijn altijd op zoek naar nieuwe en spannende en soms gevaarlijke dingen die ze uit kunnen proberen.

18. Leeuwen zijn spontaan en onvoorspelbaar in de liefde

Ze houden het graag spannend en bedenken altijd wel weer wat nieuws. Door die onvoorspelbaarheid en drang naar iets nieuws zijn ze niet het meest trouwe teken van de dierenriem.

19. Leeuwen maken indruk

Leeuwen trekken de aandacht als ze ergens binnen komen. Ze hebben een natuurlijke uitstraling die ervoor zorgt dat ze opvallen en opgemerkt worden.

20. Leeuwen maken gebruik van hun gevoel van humor

Ze laten anderen vaak weten wat ze denken en voelen door humor. Ook als een gesprek wat moeilijk verloopt, weten ze de stemming met humor te verlichten.