Maagd

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Bron: rubriek.nl

Hett vijfde teken van de dierenriem is een pietje precies en kan best kritisch zijn.De heersende planeet van de Maagd: Mercurius
Element: Aarde
Kwaliteit: Beweeglijk
Geluksdag: Woensdag
Kleur: Grijs, beige, zachtgeel
Getallen: 5, 14, 15, 23, 32
Gaat het beste samen met: Vissen en Kreeft
De Maagd houdt van: gezonde voeding, properheid, boeken, dieren en de natuur.

20 Eigenschappen van de Maagd

(geboren 23 augustus – 22 september)

1. Maagden zijn perfectionisten

Als de Maagd iets doet, dan doet hij het goed. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en aan anderen. Lukt het niet om aan de door hen zelf gestelde eisen te voldoen, dan kunnen ze daardoor behoorlijk gestrest raken.

2. Maagden zijn georganiseerd en haten rommel

De Maagd functioneert het beste als alles op orde is. Maagden kunnen echte poetsfreaks zijn die in een rommelige omgeving moeilijk kunnen functioneren.

3. Uiterlijk cool, innerlijk een zenuwpees

Maagden kunnen iedereen voor de gek houden. Ze kunnen er uiterlijk kalm en rustig uitzien, terwijl ze van binnen op instorten staan. Ze uiten hun emoties ook niet makkelijk.

4. De Maagd praat niet, hij doet liever

Maagden houden er niet van om lang over dingen te praten. Ze komen liever meteen in actie. Ze stellen zichzelf een doel en werken door tot ze het bereikt hebben.

5. Maagden denken oplossingsgericht

Maagden zijn analytisch ingesteld. Ze kunnen daardoor makkelijker oplossingen vinden voor problemen waar anderen niet zo snel opkomen.

6. Maagden vinden een gezonde lifestyle belangrijk

Gezondheid, gezonde voeding en gezond leven staan hoog op hun lijstje. Mensen die te veel eten, drinken en niet sporten, vinden ze vaak onaantrekkelijk.

7. Maagden raken gefrustreerd door domheid

Maagden hebben weinig begrip en geduld als mensen niet begrijpen wat zij allang zien. Ze raken dan snel gefrustreerd.

8. Maagden zijn best gevoelig en emotioneel

Ze laten het alleen niet zo snel zien. Ze praten niet graag over hun gevoelens en vallen anderen er ook liever niet mee lastig. Daardoor lijken ze vaak koel en afstandelijk. Pas als ze je kennen en vertrouwen zullen ze hun emoties tonen.

9. Maagden hebben een verborgen wilde kant

Die wilde kant laten ze niet vaak zien. Maagden gedragen zich over het algemeen vrij gereserveerd. Maar als ze zich op hun gemak voelen en onder vrienden zijn kunnen ze zichzelf wel eens laten gaan en hun wilde kant tonen.

10. Maagden zijn sceptisch

Eerst zien en dan geloven. Maagden trekken hun eigen conclusies en alleen omdat anderen het zeggen is voor hen niet voldoende.

11. Maagden hebben een duidelijke mening

Die mening steken ze niet onder stoelen of banken. Ze verkondigen die mening luid en duidelijk. Je moet van goede huizen komen als je wilt proberen om die mening te beïnvloeden of te veranderen.

12. Maagden zijn piekeraars

Maagden maken zich vaak meer zorgen dan nodig. Ze overdenken en analyseren alles en kunnen moeite hebben om hun gedachten tot rust te brengen.

13. Maagden zoeken zelden de confrontatie

De Maagd zal zelden vechten of agressief worden. Ze weten precies hoe ver ze kunnen gaan en wat ze moeten doen om de confrontatie te vermijden.

14. Maagden zijn allesbehalve impulsief

Maagden zijn eerder berekenend en benaderen iedere beslissing praktisch en rationeel. Ze zetten eerst de voor- en nadelen op een rijtje en dat voorkomt dat ze verkeerde beslissingen nemen.

15. Een Maagd is geen slappeling

Ook al zijn Maagden vrij pacifistisch, dat betekent niet dat ze doetjes zijn. Ze verdedigen hun standpunten en doen dat bij voorkeur met woorden.

16. Maagden kunnen uitstekend discussiëren

Maagden kunnen prima discussiëren en debatteren. Een baan in de politiek of als advocaat is daarom geen slecht idee.

17. De Maagd kan slecht tegen kritiek

Probeer de Maagd niet de les te lezen of kritiek te leveren over hun leven, hun keuzes en hun beslissingen. Ze vinden dat je er niks mee te maken hebt.

kriti

18. Maagden kunnen bazig zijn

Je verwacht het misschien niet, want maagden zijn geen typische leiderfiguren. Maar als ze dingen gedaan moeten krijgen waarbij ze de hulp van andere mensen nodig hebben, kunnen ze behoorlijk bazig zijn.

19. Maagden zijn bescheiden

Ook al zijn ze ambitieus, slim en kunnen ze veel. Ze stellen zich altijd bescheiden op en zullen zelden opscheppen of de aandacht opeisen. Ze vinden het daardoor ook moeilijk om complimentjes te ontvangen.

20.  Maagden vinden een geestelijke klik belangrijker

Schoonheid en lichamelijke aantrekkingskracht zijn meegenomen, maar intelligentie en een geestelijke klik zijn belangrijker voor ze in de liefde.