Ram

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Bron: rubriek.nl

De Ram, het eerste teken van de dierenriem, is ook vaak werkelijk haantje de voorste.

De heersende planeet van Ram: Mars
Element: Vuur
Kwaliteit: Hoofd
Geluksdag: Dinsdag
Kleur: Rood
Getallen: 1, 8 en 17
Gaat het beste samen met: Weegschaal en Leeuw
De Ram houdt van: actie, opschieten, individuele sporten, comfortabele kleding.

20 Eigenschappen van de Ram

(geboren 21 maart – 20 april)

1. Rammen zijn geen watjes

Rammen zijn geen watjes. Ze zijn sterk en veerkrachtig en één van de moedigste tekens van de dierenriem. Ook als ze onder druk moeten presteren staan ze hun mannetje. Ze gaan uitdagingen graag aan en doen wat ze moeten doen.

2. Rammen doen dingen graag op hun eigen manier

Rammen zijn onafhankelijke wezens en hebben eigenwijze en tegendraadse trekjes. Ze houden er niet van als mensen ze vertellen wat ze moeten doen. Ze doen dingen graag op hun eigen manier.

3. Rammen zijn onvoorspelbaar en spontaan

Rammen maken het de mensen om zich heen niet makkelijk met hun onvoorspelbare gedrag en spontane acties. Met een Ram is het zelden saai omdat ze altijd wel weer iets nieuws bedenken om te doen.

4. Rammen zijn eerlijk en direct

Rammen draaien niet om de feiten heen. Ze vertellen je eerlijk waar het op staat. Zodoende weet je altijd  waar je met een Ram aan toe bent. Ze zijn zelden achterbaks. Ze hebben dan ook vaak een grote hekel aan stiekeme mensen, onzin en oneerlijkheid. Probeer ze dus liever geen leugens te verkopen.

5. Een Ram kan echt voor iemand vallen

Ook in de liefde zijn Rammen alles of niets types. Als een Ram verliefd wordt, dan is het hevig. Ze zijn dan zeer toegewijd en trouw en gaan voor je door het vuur. Rammen blijven ook een plekje in hun hart houden voor ex-geliefden, hoe vervelend dingen ook zijn verlopen.

6. Rammen houden van een uitdaging

Rammen gaan graag de competitie aan en zijn felle tegenstanders. Denk goed na voor je ze uitdaagt want ze geven zich niet snel gewonnen. Ze willen graag winnen en de beste zijn.

7. De Ram is een veroveraar

Loop een Ram nooit achterna want dan verliezen ze snel hun interesse. Ook in de liefde hebben ze een uitdaging nodig. Een Ram wil graag voor iemand’s aandacht moeten vechten en het idee hebben dat ze iemand voor zich moeten winnen.

8. Rammen zijn trouw

Als een Ram je eenmaal als een vriend of geliefde ziet, zullen ze je trouw blijven en je blijven steunen, wat er ook gebeurt. In goede en in slechte tijden.

9. Ram is het type ruwe bolster, blanke pit

Je verwacht het misschien niet, maar Rammen kunnen heel gevoelig zijn. Vooral als het om de liefde gaat. Als hun hart wordt gebroken, duurt het vaak heel lang voor ze er overheen zijn.

10. Rammen zijn aangenaam gezelschap

Mensen verkeren graag in het gezelschap van een Ram omdat ze leukenergiek en enthousiast zijn. Ze kunnen weer leven brengen in saaie aangelegenheden.

11. De Ram heeft twee gezichten

De Ram zal niet snel uit zichzelf ruzie zoeken. Als je ze goed behandelt, zullen ze jou ook met respect behandelen. Maar als je ze verraadt of oneerlijk behandelt, dan veranderen ze snel van gedrag en krijg je een koekje van eigen deeg.

12. Rammen zijn opvliegend

Als een Ram boos is dan zal je dat merken ook. Ze kunnen hun boosheid en frustratie maar moeilijk verbergen. Hun boosheid kan heel plotseling uitbarsten.  Het goede nieuws is, dat ze nooit lang boos blijven. Alles is snel weer vergeven en vergeten.

13. Rammen hebben overal een mening over

En die eigen mening steken ze niet onder stoelen of banken. De mening van de Ram is vaak uitgesproken en daarbij laten ze zich niet door anderen beïnvloeden, intimideren of het zwijgen opleggen.

14. Rammen zijn ongeduldig en snel verveeld

Ze houden absoluut niet van wachten en doen graag alles snel. Ze voelen zich gefrustreerd als ze het idee hebben dat ze door anderen afgeremd worden of tegengehouden worden. Rammen zijn rusteloos en als je ze niet kan bijhouden, zoeken ze liever iemand die dat wel kan.

ongeduld

15. Rammen zijn ambitieus

Rammen hebben vaak grootse plannen. En het blijft niet bij plannen en praatjes alleen, ze komen ook daadwerkelijk in actie. Ook als de omstandigheden slecht zijn proberen ze er het beste van te maken. Als ze iets willen bereiken, laten ze zich door niets tegenhouden.

16. Rammen zijn geboren leiders

Rammen bezitten van nature vaak de eigenschappen die nodig zijn om de leiding te nemen. Ze bloeien op als ze de leiding hebben en worden ook vaak gewaardeerd en gerespecteerd om die eigenschappen.

17. Rammen hebben een hekel aan routine

Door hun rusteloze aard hebben Rammen veel moeite met terugkerende en geestdodende klusjes. Ze haten sleur en om iedere dag hetzelfde klusje te moeten doen. Ze zullen dat ook uit alle macht voorkomen.

18. Rammen hebben moeite om dingen af te maken

De Ram begint graag en vol enthousiasme aan nieuwe dingen. Maar als een Ram eenmaal zijn interesse voor iets verloren heeft, dan wordt het bijna onmogelijk voor ze om de klus of de studie af te maken.

19. Rammen zijn gul en zorgzaam

Rammen hebben de naam bot en egoïstisch te zijn maar ze hebben ook een hele gulle en zorgzame kant. Ze willen de mensen om wie ze geven graag een plezier doen.

gul en zorgzaam

20. Rammen doen eerst en denken pas daarna

Rammen doen eerst en gaan daarna pas nadenken. Zij kunnen razendsnel beslissen en komen dan meteen in actie. Te beetje te snel soms waardoor het stuurloze raketten worden.