Steenbok

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Bron: rubriek.nl

De Steenbok, het tiende teken van de dierenriem, is serieus en ambitieus.

  • De heersende planeten van de Steenbok: Saturnus
  • Element: Aarde
  • Kwaliteit: Hoofd
  • Geluksdag: Donderdag
  • Kleur: Bruin, zwart
  • Getallen: 4, 8, 13, 22
  • Gaat het beste samen met: Kreeft en Stier
  • De Steenbok houdt van: tradities, familie, muziek, aanzien, complimenten

1. Een Steenbok is ambitieus en gedreven

Vooruitkomen, dingen bereiken, successen boeken dat is het grootste doel in het leven van de Steenbok. Ze laten zich daarvan niet afbrengen door problemen of hindernissen. Desnoods beginnen ze opnieuw.

2. Steenbok is praktisch en vindingrijk

Steenbokken hebben een praktische instelling. Daarnaast hebben ze ook nog eens veel doorzettingsvermogen. Dat zorgt ervoor dat ze zelfs de lastigste taken met succes kunnen afmaken.

3. Een Steenbok heeft een snelle geest

Een Steenbok kan doorgaans makkelijk leren en ze zijn snel van begrip. Ze zijn goed met woorden, welbespraakt en adrem.

4. Laat een Steenbok niet wachten

Een Steenbok plant zijn tijd zorgvuldig. Een Steenbok zal zelf dan ook zelden te laat komen. Laat hem of haar dus niet wachten want daar krijgen ze een slecht humeur van.

ongeduld

5. Een Steenbok heeft last van stemmingswisselingen

Het humeur van de Steenbok is aan veranderingen onderhevig. Ze kunnen heel vrolijk en gezellig zijn, maar er ligt ook altijd een soort pessimisme of zwartkijken op de loer.

6. Als een Steenbok boos is….

Als een Steenbok boos is dan kunnen ze hard, bijna wreed uit de hoek komen. Ze gebruiken zelden lichamelijk geweld, maar ze bezitten een uitgebreide woordenschat om met je af te rekenen.

7. Steenbok is door en door betrouwbaar.

Als een Steenbok je iets belooft, ga er dan maar van uit dat het ook gebeurt.

8. Steenbokken trekken niet zomaar conclusies

In tegenstelling tot de wat impulsievere tekens zoals RammenTweelingen en Boogschutters, doen ze eerst grondig onderzoek en checken ze de feiten voordat ze conclusies trekken.

9. Steenbokken vergeten niet snel

Steenbokken hebben het geheugen van een olifant. Als je een Steenbok hebt teleurgesteld, hebt laten zitten of verraden, dan zullen ze dat niet snel vergeten. In het ergste geval zullen ze je uit hun leven verbannen en willen ze je nooit meer zien.

10. Steenbokken komen gereserveerd over

Steenbokken zijn bij een eerste ontmoeting vaak wat verlegen en gereserveerd. Ze kijken liever eerst de kat uit de boom voor ze vriendschap sluiten.

11. Steenbokken zijn plichtsgetrouw

Een Steenbok neemt zijn verantwoordelijkheid. Geen zin is geen reden om dingen niet te doen. Ze zijn ijverig en harde werkers.

12. Steenbokken zijn zuinig en verstandig

Steenbokken houden niet van geld verspillen en zullen ook niet zo snel impulsieve aankopen doen. Ze sparen hun geld liever.

13. Steenbokken trouwen voor het leven

Als een Steenbok eenmaal heeft gekozen om zich te binden, dan is het meestal voor het leven. Een Steenbok staat niet bekend als hartstochtelijk maar heeft wel jaloerse trekjes.

14. Steenbokken kunnen goed alleen zijn

Een Steenbok vindt het niet erg om alleen te zijn. Sterker nog, ze hebben vaker behoefte aan tijd alleen om hun gedachten op een rijtje te zetten.

15. Steenbokken streven naar perfectie

Goed is voor Steenbokken meestal niet goed genoeg. Ze streven naar perfectie. Ze leggen de lat hoog voor zichzelf maar ook voor anderen.

16. Steenbokken zijn goede raadgevers

Steenbokken hebben vaak een soort wijsheid over zich. Ze zijn vaak goed op de hoogte en kunnen je daarom goed advies geven.

17. Steenbokken zijn conservatief

Als iets goed is, waarom zou je het dan veranderen? Ze vinden tradities belangrijk en zijn vaak wat huiverig voor allerlei nieuwigheden.

18 Steenbokken hebben een apart soort humor

Steenbokken staan bekend als verstandig en serieus. Dat neemt niet weg dat ze ook heel grappig kunnen zijn. Hun grapjes kunnen nogal droog en sarcastisch zijn. Ze hebben ook zelfspot.

19. Steenbokken kunnen ook losgaan

Steenbokken hebben een beetje de reputatie om saai en degelijk te zijn. Maar ze hebben ook vaak een grappige, gekke kant. Die kant van zichzelf laten ze zelden zien en alleen als ze in het gezelschap zijn van hele goede vrienden.

20. Steenbokken vallen op zelfvertrouwen en succes

Zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en succes zijn eigenschappen die een Steenbok zoekt bij zijn of haar partner. Maar als je hun aandacht wilt trekken, wees dan niet te opdringerig.

Bron: rubriek.nl