Stier

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Bron : rubriek.nl

De Stier, het tweede teken van de dierenriem, houdt van luxe en comfort en houdt alles graag zoals het is.

  • De heersende planeet van Stier: Venus
  • Element: Aarde
  • Kwaliteit: Vast
  • Geluksdag: Maandag en vrijdag
  • Kleur: wit en groen
  • Getallen: 2, 6, 9, 12 en 24
  • Gaat het beste samen met: Schorpioen, Kreeft
  • De Stier houdt van: koken, lekker eten, tuinieren, muziek, werken met de handen.

20 Eigenschappen van de Stier

(geboren 20 april – 20 mei)

1. Een Stier houdt van structuur

Stieren willen graag dat alles op een vaste tijd gebeurt en dat alles goed georganiseerd is wat betreft tijd , ook financieel. Ze zijn daarom niet dol op verrassingen. Ze weten graag wat ze te wachten staat. Structuurzekerheid en geborgenheid zijn belangrijk voor ze.

2. Stieren zijn realisten

Stieren zijn geen optimisten maar zeker ook geen pessimisten. Ze zijn gewoon realistisch. Een Stier gaat af op feiten niet op kletsplaatjes of verzinsels. Daardoor lijken ze misschien wat pessimistisch, maar dat is een misvatting. Ze zijn gewoon realistisch.

3. Stieren zijn koppig

Stieren staan bekend om die koppige kant. Zeker als ze vinden dat ze het gelijk aan hun kant hebben. Ze hebben sterke overtuigingen en het valt niet mee om ze van het tegendeel te overtuigen.

4. Stieren zijn meestal rustig en ontspannen.

Stieren hebben een reputatie dat ze wat boos en agressief kunnen zijn maar dat is een vertekend beeld. In het echt zijn ze het meeste van de tijd vrij relaxt. Ze hebben een hele kalme kant over zich die van het leven wil genieten.

5. Daag een Stier liever niet uit

Als je een Stier uitdaagt of uit zijn tent lokt, dan kan je kennismaken met zijn of haar woede en agressieve kant. Net als bij een echte Stier kan hun woede enorm zijn als ze aangevallen worden. Ze slaan dan zonder aarzelen twee keer zo hard terug.

woede stier

6. Stieren zijn zelfstandig en zelfverzekerd

De persoonlijkheid van de Stier is onafhankelijk en vol vertrouwen in zichzelf. Ze hebben een ander niet nodig en werken zelf wel aan hun eigen geluk.

 7. Stieren hebben een gezond verstand

Stieren staan bekend om hun praktische aanpak en vrienden en kennissen kloppen daarom vaak bij ze aan voor hulp of advies.

 8. De Stier valt voor betrouwbaarheid en humor

In de liefde zoekt de Stier naar een partner die zijn of haar zaakjes voor elkaar heeft. Iemand die betrouwbaar is en waar ze op kunnen rekenen. Maar humor is daarbij ook belangrijk. Als je de Stier aan het lachen kan maken, zijn ze als was in je handen.

9. Stieren hebben eindeloos geduld

Ze gaan stap voor stap en met een eindeloos geduld op hun doel af. Dat gaat op in hun werk, maar ook in de liefde.

 10. Stieren houden zich aan hun woord

Een Stier speelt geen spelletjes. Ze zijn direct en goudeerlijk. Ze kunnen daardoor vaak wat bot overkomen, maar je weet wat je aan ze hebt. 

11. Stieren hebben alles over voor hun naasten

Ondanks hun botheid kunnen Stieren zeer zorgzaam en meelevend zijn. Vooral voor hun partner, gezien, vrienden en familie hebben ze alles over.

12. De Stier is mentaal sterk

De Stier is een taaie en heeft de nodige veerkracht. Hoe vaak ze ook vallen, ze vinden altijd weer de kracht om op te staan. Ze zijn daarom ook vaak de rots in de branding van familie en vrienden.

 13. Stieren blijven trouw tot hun laatste snik

Het is niet zo makkelijk om hun vertrouwen te winnen. Maar als dat is gelukt, heb je een vriend voor het leven. De Stier staat wel bekend als het meest trouwe teken van de dierenriem.

 14. Blijf uit hun buurt als een Stier gestrest is

Een Stier is niet goed in het omgaan met stress. Als ze gespannen zijn worden ze gefrustreerd en komt er snel stoom uit hun oren. Ze zijn dan geen prettig gezelschap. Geef ze in dat geval liever wat ruimte zodat ze kunnen afkoelen.

15. Een Stier houdt van eerlijk

Stieren hebben een zesde zintuig als het om (on)eerlijkheid gaat. Ze merken op een kilometer afstand dat iemand niet echt is of onzin verkoopt. Omdat ze zelf ook eerlijk zijn, verwachten ze dat ook van anderen. Doe je dat niet, dan zullen ze weinig interesse in je hebben.

16. Eerst vertrouwen, dan liefde

Een Stier zal nooit verliefd worden op iemand die ze niet 100% vertrouwen. Het kan dus even duren, maar het is het wachten waard.

vertrouwen liefde

17. Stieren hebben langdurig liefdesverdriet

Ondanks hun sterke geest en veerkracht is er één ding waar ze slecht mee om kunnen gaan en dat is liefdesverdriet. Ze vinden het moeilijk om erover heen te komen en door te gaan met hun leven.

18. Stieren zijn besluitvaardig

Stieren zijn zelf besluitvaardig en ze kunnen dan ook slecht tegen mensen die dat niet zijn. Voor mensen die van mening veranderen of niet weten wat ze willen, hebben ze weinig respect. Als je zelf geen besluit kan nemen dan wil de Stier je graag een handje helpen. 

19. Stieren willen een goed en comfortabel leven

Stieren kunnen goed voor zichzelf zorgen. Ze houden van de goede dingen van het leven en kunnen zichzelf van tijd tot tijd goed verwennen. Ze willen graag hard werken om een luxe en comfortabel leven te kunnen leiden.

 20. Stieren zijn creatief en artistiek

Hun creativiteit is één van hun beste eigenschappen. Ze zijn vaak geïnteresseerd in kunst, muziek en films en ze hebben oog voor schoonheid en gevoel voor kleur en vorm. Ze houden ervan om zich door mooie dingen te omringen.