Vissen

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Bron: rubriek.nl

Laatst bijgewerkt:10 maart 2021

De Vissen, het 12e teken van de dierenriem, is een emotioneel en artistiek teken.

  • De heersende planeten van de Vissen: Neptunus, Jupiter
  • Element: Water
  • Kwaliteit: Beweeglijk
  • Geluksdag: Donderdag
  • Kleur: Lila, paars, violet en blauwgroen
  • Getallen:3, 9, 12, 15, 18, 24
  • Gaat het beste samen met: StierKreeft en Schorpioen
  • De Vissen houdt van: slapen, romantiek, zwemmen, alleen zijn, muziek, spiritualiteit.

20 Eigenschappen van de Vissen

(geboren 19 februari-20 maart)

1. Vissen hebben een groot hart

Vissen zijn vriendelijke en gevoelige zielen en hebben veel liefde te geven. Ze zien vaak het beste in mensen en kunnen zich goed inleven in anderen.

2. Vissen halen het beste in een ander naar boven

Vissen zijn zo positief dat ze het beste in anderen naar boven halen. Ze moedigen je aan en geven je vertrouwen.

3. Vissen hebben een sterke spirituele kant

Vissen staan ook meer in contact met hun spirituele kant. Ze proberen het grotere plaatje te zien in plaats van zich druk te maken over onbelangrijke details.

spiritueel

4. Vissen luisteren naar hun intuïtie

Vissen kunnen dingen waarnemen en vangen signalen op die anderen ontgaan. Ze laten zich daardoor vaak leiden door hun instinct of intuïtie. Ze begrijpen dingen vaak beter dan je op het eerste gezicht denkt.

5. Vissen vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit

Vissen hebben geen zin om veel tijd en moeite te steken in oppervlakkige vriendschappen. Ze zoeken liever het gezelschap van mensen die ze belangrijk vinden en die ze kunnen vertrouwen.

6. Vissen zijn dromers

Vissen kunnen zich makkelijk verliezen in hun eigen gedachten en fantasie.

7. Vissen houden van romantiek

Vissen houden van romantische gebaren. Ze willen graag dat hun partner zijn/haar best doet om zich bijzonder te laten voelen.  Andersom doen ze dat ook graag voor hun partner.

8. Vissen zijn artistiek en creatief

Vissen hebben originele ideeën en kunnen daardoor goede schrijvers, kunstenaars en muzikanten zijn. Ze hebben een unieke kijk op de wereld waardoor ze de dingen anders zien en dat is een bron van inspiratie.

artistiek

 9. Vissen hebben intense emoties

Vissen voelen alles intens, zowel de goede als de slechte emoties. Dat betekent ook dat ze last kunnen hebben van stemmingswisselingen. Het ene moment zijn ze dolblij het volgende moment kunnen ze diep in de put zitten.

10. Het innerlijk is wat telt voor Vissen

Vissen zijn geen oppervlakkige wezens en ze zijn dan ook meer geïnteresseerd in iemands innerlijk dan uiterlijk. Ze willen iemand graag goed leren kennen. Heeft iemand geen diepgang dan zijn ze snel verveeld en haken ze af.

11. Vissen hebben mensenkennis

Vissen zien vaak de achterliggende motieven en bedoelingen van mensen. Ze leiden dat af uit lichaamstaal en andere subtiele aanwijzingen. Als iemand slechte bedoelingen heeft of liegt dan hebben ze daar vaak een antenne voor.

12. Vissen kunnen met allerlei mensen omgaan

Vissen passen zich makkelijk aan, aan nieuwe mensen of aan een nieuwe omgeving. Ze zien snel de overeenkomsten die ze hebben met anderen en mensen voelen zich daardoor snel op hun gemak in gezelschap van een Vissen.

13.Vissen zijn gul

Vissen zijn gul en vrijgevig. Ze delen wat ze hebben graag met anderen, zeker als ze zien dat ze het nodig hebben of goed kunnen gebruiken.

14. Vissen kunnen besluiteloos zijn

Net als Weegschalen kunnen Vissen moeite hebben om knopen door te hakken uit angst dat ze een verkeerde keuze maken. Ze kunnen hun vrienden en familie soms gek maken met hun onvermogen tot het nemen van besluiten. Neem het ze niet kwalijk. Het leven is soms ingewikkeld.

 15. Vissen zijn bang om afgewezen te worden

Vissen willen gewaardeerd en geliefd worden. Ze kunnen zo bang zijn om alleen over te blijven en voor afwijzing dat ze zich terugtrekken of te aardig zijn.

16. Vissen zijn moeilijk te doorgronden

Vissen zijn vaak een tikje mysterieus en ongrijpbaar. Ze zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Mensen vragen zich vaak af water er zich in hun hoofd afspeelt.

17. Vissen hebben af en toe tijd voor zichzelf nodig.

Soms moeten Vissen even weg zijn van alles en iedereen om bij te komen van ‘het leven’. Is je partner of je vriend een Vissen, vat het dan niet persoonlijk op. Ze hebben tijd nodig om hun batterij weer op te laden.

18. Vissen houden van eerlijkheid

Vissen horen over het algemeen liever de waarheid, ook al is die niet zo mooi. Liever dat, dan voorgelogen worden. Die eerlijkheid levert je respect op.

19. Vissen worden verliefd met hart en ziel

Als Vissen verliefd worden, dan geven ze zichzelf helemaal, met alles wat ze hebben. Ze zijn waarschijnlijk de meest toegewijde geliefden van alle tekens. Ze doen er ook alles aan om een relatie te laten slagen.

verliefd romantiek

20. Vissen kunnen onverwacht strijdbaar zijn

Je verwacht het misschien niet maar als een Vissen uitgedaagd wordt dan kunnen ze zeer competitief zijn. Onderschat ze dus niet want ze houden van winnen.