Weegschaal

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Bron: rubriek.nl

De Weegschaal, het zevende teken van de dierenriem, heeft een groot hart, is gul en moedig

De heersende planeet van de Weegschaal: Venus
Element: Lucht
Kwaliteit: Hoofd
Geluksdag: Vrijdag
Kleur: Roze en groen
Getallen: 5, 14, 15, 23, 32
Gaat het beste samen met: Ram en Boogschutter
De Weegschaal houdt van: mooie dingen, rechtvaardigheid, harmonie, vriendelijkheid, de vrije natuur

20 Eigenschappen van de Weegschaal

(geboren 23 september – 22 oktober)

1. Weegschalen zijn charmant en verleidelijk

Weegschalen kunnen mensen makkelijk inpakken met hun charme en vriendelijkheid. Ze flirten ook graag.

2. Weegschalen willen langdurige relaties

Weegschalen zijn niet op zoek naar avontuurtjes of kortdurende, vluchtige relaties. Ze gaan voor serieuze en langdurige relaties en zijn best bereid om daar wat langer naar te zoeken.

2. Weegschalen zijn uitstekende bemiddelaars

Ze kunnen als geen ander bemiddelen in moeilijke situaties en compromissen sluiten. Ze zijn diplomatiek en kunnen mensen overhalen en net zolang zoeken naar een oplossing waarbij iedereen tevreden is.

3. Weegschalen hebben moeite om voor hun eigen mening uit te komen

Of omdat ze altijd alle kanten van het verhaal zien, hebben ze moeite om te bepalen wat hun mening eigenlijk is. En als ze het al weten vinden ze het vaak moeilijk om recht tegen iemand in te gaan en hun mening te verdedigen.

4 Weegschalen hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel

Ze vinden eerlijkheid en een eerlijke behandeling heel belangrijk. Ze komen ook graag op voor mensen die slecht behandeld zijn en geven hun eigen fouten ruiterlijk toe

5. De Weegschaal heeft een hekel aan botheid en grofheid

Ze willen graag dat alles harmonieus en mooi verloopt. Als ze zelf boos zijn kunnen ze trouwens wel agressief uit de hoek komen. Maar het blijft wel bij woorden.

6. Weegschalen zijn kritische denkers

Onderschat een Weegschaal niet. Ze lijken soms naïef en vooral bezig met hun uiterlijk, maar ze hebben een snelle en actieve geest en het zijn kritische denkers. Ze kunnen hun ideeën goed presenteren en hun standpunten met logica en overtuiging verdedigen.

7. Weegschalen willen eerst zelf zien, dan geloven

Weegschalen zijn sceptisch. Ze vertrouwen niet op de verhalen of roddels van anderen. Ze willen iets graag eerst met hun eigen ogen zien en hun eigen conclusies trekken voordat ze iets geloven.

8. Weegschalen hebben moeite om kiezen

Weegschalen hebben vaak moeite om knopen door te hakken. Niet omdat ze besluiteloos zijn, maar omdat ze eerst alle voordelen en nadelen uitvoerig willen afwegen. Ze ze niet onder druk om snel te kiezen want dan raken ze in de stress.

9. Weegschalen houden het hoofd koel

Weegschalen hebben een ontspannen kijk op het leven. Ze proberen zich niet op te winden over onbelangrijke dingen en maken dingen niet belangrijker dan ze zijn. Ze kunnen daardoor het hoofd koel houden in chaotische situaties.

10 Weegschalen zijn allergisch voor egoïstische mensen

Met mensen die alleen aan zichzelf denken en geen rekening houden met anderen willen Weegschalen niks te maken hebben. Ze negeren ze en sluiten ze eenvoudig buiten.

11. Weegschalen houden alles in de gaten

Weegschalen observeren goed en zien alles. Ze houden alles goed in de gaten en weten ook vaak meer dan ze laten weten. Ze hebben ook het vermogen om iemands gedachten of bedoelingen te lezen voordat ze het uitgesproken hebben.

12. Weegschalen zien altijd beide kanten van het verhaal.

Maar dat ze beide kanten zien, wil niet zeggen dat ze partij kiezen. Ze zullen eerder proberen om de partijen dichter bij elkaar te brengen.

13. Weegschalen wil het iedereen naar de zin maken

Weegschalen doen te veel hun best om het anderen naar de zin te maken. Dat is natuurlijk onmogelijk en dat vinden ze lastig. Weegschalen moeten leren om ook naar hun eigen behoeften te luisteren en zich niet altijd weg te cijferen.

14. Weegschalen zijn onvoorspelbaar

Die onvoorspelbaarheid hebben Weegschalen gemeen met de andere luchttekens (Tweelingen en Waterman). Net als je denkt dat je ze doorhebt, doen ze iets compleets onverwachts. Dat houdt het spannend moet je maar denken.

15 Weegschalen zijn uitstekende luisteraars

Wil je je verhaal kwijt of heb je problemen? Zoek een Weegschaal om het aan te vertellen. Ze kunnen niet alleen goed luisteren, ze geven ook nog eens uitstekend advies.

16. Weegschalen zijn nieuwsgierig en leergierig

Ze willen graag alles weten en zijn altijd bereid om nieuwe dingen te leren.

17. Weegschalen houden van kletsen

Weegschalen kunnen eindeloos praten over van alles. Van alledaagse gebeurtenissen tot belangrijke onderwerpen.

kletsen

18. Weegschalen zijn niet graag alleen

Een Weegschaal is romantisch en als hij of zij geen partner heeft, dan is de Weegschaal ernaar op zoek. Ze voelen zich pas compleet als ze iemand hebben.

19. Weegschalen zijn mooipraters

Weegschalen kunnen dingen mooier laten klinken dan ze in werkelijkheid zijn. Ze kunnen daardoor heel goed mensen ompraten of overhalen.

20. Weegschalen zoeken naar harmonie

Die harmonie zoeken ze in relatiesin kleuren, in hun huis door het in te richten met mooie spullen, met alles eigenlijk.