Mijn Muziek Geschiedenis

Deel I

Vroege periode

Korg MS-20 1978

Ik herinner mij niet precies wanneer ik voor het eerst een synthesizer hoorde. Wat ik wel weet is dat ik direct verkocht was. Dit was mijn instrument. Ik denk dat het Pink Floyd was die mij aanzette om op zoek te gaan naar een betaalbaar instrument voor mijzelf. Maanden lang bladerde ik door de Music Maker. Goedkoop was het niet maar ik had flink wat gespaard. Nu waren synthesizers rond 1974 flink onbetaalbaar. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik stapte naar de winkel en legde 1750 gulden neer. En dat voor een instrument waar je 1 toets tegelijk kon spelen. Er waren in die tijd muzikanten die er niets in zagen, 1 toets tegelijk, hou op zeg. Maar in 1974 was ik verkocht nadat ik de Korg MS-20 had aangeschaft. Helicopters, sirenes, witte en roze ruis, dikke vette bas en geluiden van een andere planeet. Je had toen nog geen geheugens dus je moest alles opnieuw instellen voor een ander geluid.

Patchkaart MS-20

Dat mocht de pret niet drukken, weinig slaap, veel spelen.
Veel van de synthesizers uit deze tijd zijn opnieuw uitgebracht, virtueel of echt. Hieronder de virtuele versie van de MS-20.

20 mei 2020

Mijn huidige DAW Digital Audio Workstation
Oneindig veel sporen.
Perfecte Audio, Midi etc.
Met als VST de, ja daar is ie weer, de Korg MS-20 VST [Virtual Studio Technology ] die het toelaat dat je virtuele instrumenten en effecten kan inladen. En ze dan via toetstenbord, keyboard met MIDI en zelfs met juh muiz. kan instellen en bespelen. MIDI [Musical Instrument Digital Interface]
Korg MS-20 Maxi en Mini vandaag

Ik was verkocht en mijn “muziekcarriere” was begonnen. Ik had nog geen versterking en deed alles over de koptelefoon. Ik had nog een paar centen en stapte naar Stam, de muziekwinkel om de hoek. (Thuis dacht mijn toenmalige vriendin dat ik gek was geworden.) Ik zocht een gitaar uit, een basversterker en een gitaarversterker. Volgens de verkoper verkochten ze als zoete broodjes. Hieronder zie je mijn gitaar uit die tijd en dat was een openbaring, meteen verliefd.