Mijn Muziek Geschiedenis

Ibanez

Dat was mijn eerste aanraakbare Echte liefde, de liefde voor mijn vriendin liep, mede dankzij mijn Heerlijke Ibanez Gitaar, steeds harder achteruit.

Ibanez Artist 1978

Hieronder mijn versterkers van toen. Let op de enorme basspeaker.

Marlboro Gitaarversterker 1978
Marlboro Basversterker 1978

Deel II

Zie ginds komt de synth

Omdat het toch wel handig is voor akkoorden ging ik op zoek naar een polyfoon (meerdere toetsen tegelijk) instrument. In de begintijd van polyfonie was dit alleen betaalbaar voor muzikanten met een hele dikke portemonnee. Leg 10.000 gulden neer en je hebt er een. Bovendien waren deze niet erg betrouwbaar (legio voorbeelden). Een vriend van mij werkte met een MemoryMoog, in de buurt van bovengenoemd prijskaartje. Tijdens optredens kon het gebeuren dat het hele instrument ontstemd raakte en zat er nix anders op dan met de manual erbij het ding in het gareel te krijgen.
Toevallig las ik net een artikel over de CS-80 van Yamaha. Een synthesizer van 100! kilo, 2 geheugens voor de gebruiker en niet geheel betrouwbaar. Met een prijskaartje van 7000 dollar.
Maar goed, zo goed was die portemonnee van mij niet gevuld dus ging ik voor de Elka string, twee geluiden maar wel polyfoon. Met een prijskaartje van 999 gulden. (Pffffff.)
Maar alles bewees zijn nut toen ik met mijn broer Bert (drums) en een toenmalige vriend (Lucas, basgitaar) onze eerste band opzette.

ElkaRhapsody 490